UA / RU
Підтримати ZN.ua

День військ зв’язку: історія свята

Це свято відзначають щороку у серпні.

8 серпня українці відзначають День військ зв’язку Збройних сил України. Це професійне свято військових зв’язківців.

Читайте також: День Повітряних сил ЗСУ: історія

Це свято було запроваджене у 2000 році. Другий президент України Леонід Кучма 1 лютого підписав Указ № 154/2000 «Про День військ зв'язку» яким постановив відзначати його в Україні щороку 8 серпня. В президентському указі йшлося, що це свято запроваджується: «з огляду на заслуги військ зв'язку у зміцненні обороноздатності держави».

Чому День військ зв’язку святкують 8 серпня

Це пов’язане з тим, що саме цього дня 1920 року в місті Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, почалася підготовка військових зв'язківців на Київських військово-інженерних курсах.

Зараз всі підрозділи ЗСУ щодня нищать окупантів на всіх напрямках, наближаючи перемогу України. Так в кінці липня українські війська почали великий наступ на півдні. Вони розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запорізької області та прорвали певні російські оборонні позиції на південь від Оріхова.

Також нещодавно на таврійському напрямку українські військові за одну добу знищили 22 одиниці російської військової техніки. Зокрема, танк, дев'ять ББМ, чотири одиниці артилерійських систем та мінометів, станковий гранатомет, три БпЛА, чотири одиниці автомобільної техніки.