UA / RU
Підтримати ZN.ua

День пам'яті жертв "Великого сталінського терору": посольство США закликало зробити все можливе, щоб злочини проти людяності ніколи не повторилися

У період з 1937 по 1938 роки понад мільйон людей були арештовані, відправлені в ГУЛАГ, піддані тортурам або вбиті сталінським режимом, нагадали американські дипломати

Необхідно зробити все можливе, щоб злочини проти людяності, подібно "Великому сталінському терору", ніколи не повторилися, заявив радник посольства США в Україні з питань прав людини Патрік Кнапп.

"5 серпня ми згадуємо жертв  "Великого сталінського терору", який почався в цей день в 1937 році з прийняттям постанови Політбюро "Про антирадянські елементи", - сказав Кнапп у відеозверненні, опублікованому на сторінці посольства в Twitter в четвер.

"Вшановуючи пам'ять жертв жорстокого комуністичного режиму, ми повинні зробити все можливе, щоб такі злочини проти людяності ніколи не повторилися", - підкреслив Кнапп.

Читайте також: ГУЛАГ 2.0: Росія примушуватиме ув'язнених будувати другу лінію БАМ

Раніше повідомлялося, що ГУЛАГ і рабство збереглися в російських в'язницях. Керівниця проєкту російського "Русь сидящая" Ольга Романова каже, що в'язниці в Росії залишаються ГУЛАГом, а тортури ув'язнених є системними в пенітенціарній системі РФ.