UA / RU
Підтримати ZN.ua

День пам'яті апостола Івана Богослова: коли відзначають в цьому році

Дата свята змінилася.

Минулого року Православна церква України (ПЦУ) перейшла на новий календар. Тепер парафіяни ПЦУ відзначатимуть всі неперехідні православні свята на 13 днів раніше.

Читайте також: День святого пророка Іллі: історія

Коли буде День пам'яті апостола Івана Богослова

Християни східного обряду щороку відзначають День вшанування пам'яті апостола і євангеліста Іоана Богослова. За свідченням всіх чотирьох Євангелій, Іван був одним із 12 апостолів, яких покликав Ісус Христос, і належав до його улюблених учнів разом з Петром та Яковом.

Іван Богослов був одним з небагатьох апостолів, який дожив до 100 років і помер своєю смертю. За біблійною легендою, щорічно з його могили виступає тонкий прах, який християни збирають і зцілюються їм від хвороб.

Раніше День пам'яті Івана Богослова відзначали 9 жовтня. Але через перехід ПЦУ на новоюліанський календар, дата свята змінилася. Тепер парафіяни ПЦУ відзначають День пам'яті апостола Івана Богослова на 13 днів раніше – 26 вересня.

Нагадаємо, що християни східного обряду мають традицію поминати померлих близьких та родичів. Для цього існують поминальні дні. Раніше ми писали, коли будуть поминальні дні в цьому році.