UA / RU
Підтримати ZN.ua

День незалежності України: хто виступить на урочистих заходах

Постановниками заходів стали Алан Бадоєв та Олена Коляденко.

У Ході гідності з нагоди Дня незалежності України візьмуть участь п'ять оркестрів, українські зірки світової оперної сцени, 18 піаністів і народні артисти України, передає ТСН. Гімн України під час урочистої частини співатиме Тіна Кароль.

"Ми відійшли від ідеї дорогих, масштабних декорацій та спеціальних конструкцій на Майдані, змістивши акценти на людей - їхні вчинки, історії і долі, про яких має дізнатись уся країна", - зазначив один з постановників заходи Алан Бадоєв.

Олена Коляденко, яка є режисером-постановником, додала, що вони хочуть показати "не танк, а танкіста. Не літак, а його льотчика. А разом з ними поруч вченого, лікаря, спортсмена, художника, музиканта – людей, які творять історію нашої держави".

Спеціальним гостем стане український композитор Мирослав Скорик. Також під час урочистої частини заходу співатиме вокалістка гурту ONUKA Ната Жижченко.

У свою чергу, українська співачка Тіна Кароль опублікувала в Facebook фрагмент репетиції гімну України, який вона заспіває 24 серпня.

В Офісі президента Володимира Зеленського узгодили план проведення заходів до річниці Незалежності України. Святкування розпочнеться о 9:30 з ушанування пам'яті героїв, які віддали життя за свободу та незалежність країни. На завершення усіх урочистостей відбудеться святкова хода. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участі ветеранів.

18 серпня у Києві пройшла перша репетиція Маршу захисників, у якому візьмуть участь члени сімей загиблих у війні на сході країни, члени сімей героїв Небесної Сотні, ветерани та духовенство.

Як раніше повідомлялося, військового параду цьогоріч на День Незалежності не буде.