UA / RU
Підтримати ZN.ua

День Незалежності України: онлайн подій 24 серпня

Найважливіші події 24 серпня в огляді ZN.UA

Третій рік поспіль Україна відзначає День Незалежності в умовах повномасштабної російської агресії. Для українців 24 серпня – найважливіша і улюблена дата серед нерелігійних свят. Більшу популярність мають лише Великдень і Різдво.

Також більшість громадян підтримали б незалежність України, якби референдум відбувся сьогодні. За самостійність держави проголосували б 85% опитаних – свідчать результати соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва разом із Центром Разумкова. Незалежність України має підтримку як молоді (85%), так і людей старше 60 років (83%) в усіх регіонах країни. Найбільше прихильників у західних областях – 93%, у центрі – 87%, на сході – 78% і на півдні – 72%.

Читайте також: День Незалежності України: привітання у віршах

Водночас 21 серпня Посольство США в Україні попередило, що «протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій Україні у зв’язку з Днем Незалежності України 24 серпня». Громадян закликають знати місця розташування укриттів та перейти туди під час повітряної тривоги.

Також Міністерство закордонних справ Німеччини застерігає своїх громадян від поїздок в Україну, а тим, хто вже перебуває тут, рекомендує «терміново залишити країну» через можливе посилення повітряних атак по українських містах, особливо на столицю – Київ.

Окрім того, очільник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, що на тимчасово окупованих територіях росіяни готують провокації до Дня Незалежності. Зокрема загарбники розганяють фейки про те, що нібито Україна обстрілюватиме свої міста. За його словами, у такий спосіб окупанти хочуть прикрити свої дії.

Сьогодні ZN.UA веде онлайн найважливіших подій 24 серпня.