UA / RU
Підтримати ZN.ua

День десантно-штурмових військ ЗСУ: історія свята

Свято відзначають щорічно з 2017 року.

У суботу, 21 листопада, в Україні відзначають День десантно-штурмових військ ЗСУ. Свято було засноване указом президента України Петра Порошенка від 21 листопада 2017 року, повідомляє «Ліга».

Історія свята

У 1999 році президент Леонід Кучма на знак заслуг аеромобільних військ у зміцненні обороноздатності держави заснував професійне свято - День аеромобільних військ, який відзначався щорічно 2 серпня.

У 2012 році, при розробці нової концепції реформування Збройних Сил України, указом президента на зміну Дню аеромобільних військ прийшов День високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

В кінці жовтня 2017 командування ВДВ повідомило про затвердження ребрендингу і нової дати професійного свята. Назву змінили на Десантно-штурмові війська, а професійне свято вирішили відзначати 21 листопада, в День архистратига Михаїла.

Читайте також: Річниця визволення Слов'янська і Краматорська: На горі Карачун нагородили десантників

21 листопада 2017 року на Михайлівській площі була проведена урочиста церемонія, в ході якої Порошенко і військове командування вручили нову символіку. Зокрема, колір беретів десантників змінився з блакитного на темно-бордовий, а також змінився знак на них.