UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демонстраційний варіант Національного мультипредметного тесту можна пройти онлайн

За 90 хвилин необхідно виконати завдання з трьох предметів.

Український центр оцінювання якості освіти заявив, що демонстраційний варіант Національного мультипредметного тесту тепер можна пройти онлайн. Водночас у центрі наголосили, що інтерфейс пробного варіанта тесту відрізняється від того, який буде на реальному тестуванні.

Структура ж, типи завдань, тривалість виконання аналогічні вступному тесту. Онлайн-варіант тестування доступний за посиланням.

Читайте також: Національний мультипредметний тест: яким буде оновлене ЗНО цього року

Абітурієнтам дається 90 хвилин на виконання 60 завдань з трьох навчальних предметів:

Під час виконання демонстраційного тесту, як і під час реального тестування, можна буде вибрати послідовність виконання завдань, при потребі повертатися до того чи іншого завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи над тестом отримати результат тестування по кожному блоку завдань.

Під час виконання реального тестування можна буде користуватись допоміжними матеріалами з математики, у Центрі рекомендують користуватися ними також при проходженні пробного тестування. У випадку, якщо у учня повільний інтернет або немає можливості працювати за комп'ютером протягом 90 хвилин, можна завантажити файл з демонстраційним варіантом тесту, а потім звірити свої відповіді з правильними.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила закон про вступ до університетів в 2022 році за спрощеною процедурою, який передбачає скасування цього року складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування. Водночас зарахування у навчальні заклади вищої акредитації проводитиметься за результатами єдиного мультипредментного онлайн-тесту.