UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демонстрації у Нью-Йорку: «Путіна треба зупинити!»

У Нью-Йорку майже щодня відбуваються акції протесту.

З першого дня вторгнення Росії в Україну в Нью-Йорку майже щодня відбуваються акції протесту проти цієї жорстокої та безглуздої війни. Сотні мешканців міста приходять на демонстрації, і кількість людей, які беруть у них участь, лише зростає.

У суботу, п'ятого березня, вже не сотні, а тисячі протестувальників заповнили знаменитий Таймс-сквер, щоб підтримати Україну та засудити військову агресію Росії, передає автор ZN.UA Ганна Бродські-Кроткіна.

У Нью-Йорку мешкає понад 150 000 українців, це найбільша українська громада в країні, і на демонстрації було чимало її представників, то тут, то там чулася українська мова.

Проти російської агресії прийшов протестувати народний художник України Михайло Туровський, який живе у США вже сорок років. «Моя бабуся загинула в Бабиному Яру, там були вбиті моя тітка, мої племінники, мої двоюрідні брати та сестри. Сьогодні Росія бомбить місце їхнього поховання», – сказав він.

ZN.UA

Прийшов на протест і Дмитро Стасюк родом із Лисичанська. У нього на телефоні фото, на якому видно вирву від вибуху. «Це прямо навпроти моєї школи», - пояснив він

Але й американців, які не мають безпосередніх зв'язків із Україною, на протесті було не менше, ніж українців. Путін та його поплічники можуть затуманити мозок своїм співгромадянам, наповнюючи ЗМІ брехнею та пропагандою. Але з людьми, які мають вільний доступ до інформації, це не виходить.

«Я дуже уважно стежу за подіями та багато прочитала про Україну. У мене серце розривається, коли я думаю, що країна, яка пройшла такий шлях, щоб стати незалежною, тепер страждає від нападу на неї цього монстра», – сказала молода мешканка Нью-Йорка Латімбербі Джонсон.

ZN.UA

П'ятдесятирічна медсестра Лора Н. з Брукліна прийшла на протест, бо не могла «без жаху дивитися на це жорстоке та безглузде кровопролиття, яке без жодної причини влаштувала Росія».

Сорокарічного Ентоні К., який уважно прислухається до риторики президента Росії, привело на демонстрацію занепокоєння про долю не лише України, а й Америки. Він бачить російську агресію як потенційну можливість початку ядерної війни, яка може торкнутися всіх країн світу, включаючи США: «Путіна треба зупинити! Нехай його спіткає та сама доля, що й Муссоліні».

Читайте також: Російські окупанти залишили центр Херсона через протести місцевого населення

Місто Нова Каховка Херсонської області перебуває під контролем російського ворога та ситуація у місті дедалі стає критичнішою. Поряд із містом проводяться ракетні обстріли.