UA / RU
Підтримати ZN.ua

Без субсидії: кого можуть позбавити допомоги

Існують причини, через які можуть скасувати субсидію.

Попри війну, в Україні продовжують виплачувати різні види соціальної допомоги. Зокрема, й субсидії. Їх можуть отримати люди, які не можуть самостійно оплатити за комунальні платежі. Субсидія призначається за певних умов та правил, які не можна порушувати, інакше допомогу доведеться повернути. Видання «На пенсії» розповіло, що впливає на призначення субсидії і у яких випадках можуть її позбавити.

Що впливає на призначення субсидії

Українці, які отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, мають протягом 30 календарних днів з моменту зміни обставин, що впливають на призначення допомоги, повідомити про це Пенсійний фонд України.

До таких обставин належить:

Читайте також: Субсидії 2023: чи можна змінити спосіб її отримання

Кого можуть позбавити субсидії

В Україні можуть позбавити субсидії, якщо одержувач:

У випадку, якщо одержувач субсидії не захоче повертати гроші, які йому виплатила держава, то Пенсійний фонд чи інший орган, який призначав допомогу, може звернутися до суду з позовом про примусове стягнення коштів.

Ранше ми писали, що в Україні розширили перелік осіб, які можуть отримувати субсидії. Так, субсидію можуть оформити також внутрішньо переміщенні особи, подавши необхідні документи.