UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дефіциту в засобах індивідуального захисту в Україні не буде — санлікар

За словами Ляшка, хірургічні маски вже з'явилися в аптеках, і з кожним днем їх буде все більше.

В аптечних мережах з'явилися хірургічні маски, найближчим часом дефіцит на них повністю зникне. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко у вівторок, 24 березня.

"Хірургічні маски вже з'явилися в аптеках, і з кожним днем їх буде все більше. Вітчизняні виробники нарощують виробництво медичних масок. Я думаю, що найближчим часом дефіциту в засобах індивідуального захисту в Україні не буде", - заявив Ляшко.

Зазначається, що МОЗ проаналізував вплив превентивних заходів на поширення захворюваності і відзначив зменшення кількості хворих на грип та грипоподібні захворювання.

За словами санлікаря, відсутність дефіциту може опосередковано свідчити, що карантинні заходи дають результат.

Читайте також: Ляшко розповів про розроблені МОЗ сценарії боротьби з коронавірусом

Нагадаємо, в понеділок, 23 березня, льотчики Нацгвардії доставили до Східних, Південних і Західних регіонів України експрес та ПЛР тести на COVID-19, маски, респіратори і костюми біологічного захисту.

Крім того, Гончарук пояснив, чому його Кабмін не обмежив експорт масок. Прем'єр відзвітував про протиепідемічні заходи, що вживав уряд під його керівництвом.

Про те, чи достатні для боротьби з поширенням коронавірусу нинішні заходи, прийняті урядом України, і що може бути зроблено, читайте в статті експерта Віктора Рибчука "Щоб не впасти на коліна" для ZN.UA.