UA / RU
Підтримати ZN.ua

Де ворог веде наступ, а де – обороняється: ситуація на фронті

На деяких напрямках росіяни зазнають великих втрат, зокрема під Лиманом і Бахмутом.

Росіяни і далі наступають під Лиманом та Бахмутом, але, як зазначають у Генштабі, зазнають великих втрат. Також пробують штурмувати на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському та Запорізькому напрямках - обороняють тимчасово захоплені рубежі.

Читайте також: Кадрові війська РФ замінюють "вагнерівців" під Бахмутом – ISW

В українському ГШ так оцінюють нинішній стан російських солдат:

"Відзначається зневіра особового складу підрозділів РФ у рішеннях власного військово-політичного керівництва та виснаження особового складу від інтенсивності бойових дій".

Читайте також: ЗСУ знищили ще понад 700 військових РФ

Бійцям ЗСУ довелося вступити в бій з хоча виснаженим, але все ж таки наступаючим особовим складом росармії:

Сили оборони України 30 січня відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Спірне, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Авдіївка, Водяне, Первомайське і Вугледар на Донеччині.

Водночас, як ми повідомляли, неоднозначною залишається ситуація під Вугледаром. Йдеться про спроби захопити шахту «Південнодонбаська» на північний схід, щоб оточити населений пункт. Напередодні з питання захоплення Вугледару висловився і терорист Ігор Стрєлков-Гіркін (5 хв.).

Читайте також: Терорист Гіркін відмовився воювати на боці ПВК "Вагнер" після погроз Прігожина

"Туди багато разів ходили частини ДНР, цього разу туди кинули морську піхоту. За одними даними, нашим морським піхотинцям спочатку вдалося увірватися в містечко. Але потім, не отримавши підтримки, вони були вибиті звідти. За іншими даними, взагалі не вдалося туди увійти. Спочатку спробували впритул, але через брак сил та коштів довелося відступити".

3 авіаційних та 4 ракетних удари 

Лише вчора російська армія завдала 3 авіаційних та 4 ракетних удари. Здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по житлових будинках міст Херсон та Очаків. Є постраждалі серед мирних жителів.

Читайте також: У міськраді Херсона уточнили число загиблих внаслідок вчорашніх обстрілів міста

Високою залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.