UA / RU
Підтримати ZN.ua

Де покататися на ковзанах: найкращі ковзанки просто неба в Україні

Ковзанки відкрилися в Харкові, Одесі, Києві та Львові.

Період новорічних свят – час, коли в Україні відкриваються новорічні містечка. Традиційно, в них облаштовують і ковзанки, адже зима ідеально підходить для того, щоб стати на ковзани не лише у приміщенні, а й на відкритому повітрі.

Облаштовані ковзанки під відкритим небом у багатьох містах України. Серед них – Київ, Харків, Одеса та Львів.

Читайте також: Вихідні на Новий рік та Різдво: скільки відпочиватимуть українці

«Різдво на Подолі», Київ

Локація на Контрактовій площі у столиці, в рамках якої функціонує незвичайна ковзанка у сквері П. Сагайдачного. Замість суцільного льодового полотна вона виконана у формі двох доріжок, з'єднаних між собою. Їхня загальна довжина – 200 метрів.

На гостей також чекає різдвяне містечко у європейському стилі. Тут працюють фудкорти, ярмарок сувенірів, резиденція Санта-Клауса та атракціони.

Площа Свободи, Харків

Вже не перший рік ковзанка з'являється на найбільшій площі Європи. Цього року вона почала роботу 10 грудня і працюватиме до 31 березня 2022 року, її площа становить 2400 метрів.

Біля ковзанки також працює традиційний ярмарок. На гостей чекають сувеніри, дитячі атракціони та фудкорт.

Буковель

Одна з найгарніших ковзанок просто неба в Україні працює в горах, в оточенні засніжених вершин, а також снігових трас. У гірськолижному комплексі також можна знайти інші розваги для любителів зимових видів спорту: оглядові витяги, катання на всюдиходах, а також SPA та інші послуги.

Скейт-парк, Одеса

Занедбаний скейт-парк на проспекті Небесної Сотні в Одесі повернувся до життя після реконструкції. 24 грудня тут відбулося урочисте відкриття ковзанки.

Тут працюють фудкорти, фотозони, ялинка та пункти прокату ковзанів.

Площа Ринок, Львів

Ковзанка розташована на головній площі Львова, її площа становить 990 квадратних метрів. Тут також відкрили різдвяний вертеп, розвісили гірлянди та ліхтарі. Особливо гарно кататися на ковзанці у вечірній час, коли вмикається святкова ілюмінація.