UA / RU
Підтримати ZN.ua

Де на фронті ворог веде наступ, а де обороняється – дані Генштабу

РФ завдала авіаударів неподалік населених пунктів Верхньокам’янське, Соледар і Спірне на бахмутському та авдіїівському напрямках. Це наразі єдині ділянки фронту, де Москва наразі наступає. 

Станом на ранок 3 грудня ворожі війська ведуть наступ на бахмутському та авдіїівському напрямках. Водночас обороняються кремлівські сили на слобожанському, запорізькому, херсонському та новопавлівському напрямках, інформує Генштаб.

Читайте також: Ситуація навколо Бахмута: військовий експерт оцінив перспективи росіян на Донеччині

Під Бахмутом та Авдіїівкою обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Їх зазнали об’єкти в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області. Також ворог завдав авіаударів неподалік населених пунктів Верхньокам’янське, Соледар і Спірне, – деталізує ГШ ситуацію на ділянці наступу.

Цього тижня Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що росіяни таки досягли певних успіхів під Бахмутом, однак вважає, що вони навряд чи просувалися у заявленому темпі. Експерти відомства переконані, що Бахмуту наразі не загрожує оперативне оточення.

Минулого місяця у ЗСУ заявили, що окупанти постійно атакують також у районі Авдіївки, але зазнають великих втрат.