UA / RU
Підтримати ZN.ua

З ДБР звільнили заступника голови Бабікова - ЗМІ

Бабікова звільнили через конфлікт інтересів.

Заступника голови Державного бюро розслідувань Олександра Бабікова, який керує розслідуванням справ Майдану, звільнили. Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Так, дійсно, Бабіков звільнений", - повідомило джерело.

Раніше повідомлялося про те, що НАЗК вимагає звільнення Бабікова через конфлікт інтересів. Бабіков є колишнім адвокатом президента-утікача Віктора Януковича. У січні цього року він отримав посаду заступника голови ДБР. Відзначимо, за півроку в ЗеКоманді значно поменшало людей, які за професійними якостями можуть ефективно керувати органами публічної влади, включаючи органи кримінальної юстиції.

Читайте також: Заступник директора ДБР Бабіков збрехав про "технічну роль" у захисті Януковича

Професіоналів змінюють на посадах абсолютно контрольовані Банковою «флюгери», що не мають інституційних здібностей керувати органами досудового розслідування і прокуратурою. Це конвертується за відсутності результатів роботи в фарватері вимог закону, а значить, стане ще одним плацдармом для зниження електоральної підтримки Зеленського.

Нагадаємо, що паралельно Зеленський своєю кадровою політикою сприяє деградації правоохоронних органів і успадковує родове прокляття президентів України, застосовуючи їх виборче використання. Детальніше про річну практику і підході до кадрового питання в правоохоронних та антикорупційних відомствах читайте в статті Олександра Леменова «Правоохоронці голого ЗеКороля».