UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонника, який застрелив цивільного при незаконному перетині кордону, затримали — ДБР

Трагедія трапилась на Закарпатті.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали прикордонника, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро. Як повідомляють агентству "Інтерфакс-Україна" в пресслужбі відомства, чоловік з туристичним спорядженням та закордонним паспортом намагався незаконно перетнути кордон з Румунією.

У ДБР розповіли, що прикордонний загін на Закарпатті помітив цивільного, який прямував у бік кордону з Румунією увечері 15 травня. На вимогу зупинитися чоловік не зреагував, а навпаки — почав тікати. Військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів, після чого знайшли втікача з кульовим пораненням голови.

Читайте також: Українського баскетболіста затримали під час спроби незаконного перетину кордону

Наразі тривають слідчі дії. Працівники ДБР вилучили особисті речі загиблого та зброю прикордонника, який стріляв у цивільного. Одного з військовослужбовців затримано, йому готують підозру за статтею про перевищення влади або службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).  

Раніше на кордоні з Румунією прикордонники затримали двох чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон за "липовим" маршрутом. Чоловіки сплатили невідомому пʼять тисяч євро за фальшиві вказівки щодо маршруту.