UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР затримало поліцейських, які вимагали сім тисяч доларів за закриття кримінальної справи

На хабарі спіймали слідчого і керівника одного зі структурних підрозділів.

Правоохоронці затримали слідчого Бориспільського ОП ГУНП в Київській області під час отримання хабара в 7 тисяч доларів США, повідомили в прес-службі ГБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний працівник поліції вимагав 7тисяч доларів хабара від приватного підприємця за закриття кримінального провадження за фактом незаконного видобутку надр. Посередником в одержанні неправомірної вигоди був керівник одного зі структурних підрозділів Броварського ОП ГУНП в Київській області.

Фігурантів виробництва затримали в порядку статті 208 КПК України. Зараз готується повідомлення затриманим про підозру в отриманні неправомірної вигоди вчинене за попередньою змовою службовими особами, які займають відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України) та вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу.

Читайте також: Поліція відправляє наркозалежних лікуватись до реабілітаційного центру заступника Авакова – експерт

Раніше начальник підрозділу податкової міліції погорів на хабарі в 5 тисяч доларів. Його взяли на гарячому під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди.

За даними слідства, начальник підрозділу податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби в Хмельницькій області через посередника вимагав у підприємця гроші за сприяння та усунення перешкод в ліквідації приватного підприємства.