UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР затримала правоохоронця, який місяцями обкрадав склади з агропродукцією у Харківській області 

Йому та його спільникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру експравоохоронцю та його спільникам, які місяцями обкрадали склади агропідприємства в Харківській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що співробітник правоохоронних органів отримав інформацію, що на складах підприємства зберігається багато вартісних добрив та іншої продукції. Так чоловік вирішив вкрасти продукцію і згодом її перепродати. Фігурант залучив до справи знайомих: вони працювали на цьому агропідприємстві та мали доступ до складських приміщень.

Викрадення ділки організували під час чергування правоохоронця на блок-посту поряд. Так фігуранти перевозили награбоване на авто без перешкод. Викрадені добрива спільники складували на подвір’ї батьків правоохоронця.

Читайте також: СБУ затримала шахрайку, яка ошукала понад 500 родин українських військових на 2 млн грн

До затримання правоохоронцями під час чергового "рейду", ділки встигли вивезти приблизно 20 тонн добрив та 4 тонни сої. Вартість викраденого сягає до 500 тисяч грн. Добрива фігуранти перепродавали місцевим.

Ділки отримали підозру у крадіжці майна, вчиненої в умовах воєнного стану, організованою групою. Відповідальність передбачена ч. 3 ст. 15 ч. 4, 5 ст. 185 КК України. Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Нагадуємо, в Києві затримали шахрая, який створив фейковий обмінник та ошукав пару на 58 тисяч доларів.