UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР розкрило деталі справи, через яку обшукали кабінет зама Кличка Усова

Мова йде про схему поборів зі столичних автоперевізників

Державне бюро розслідувань заявило, що після вчорашніх обшуків у Київській міській державній адміністрації, в тому числі і в заступника голови КМДА Костянтина Усова, підозру повідомили заступнику директора одного із департаментів КМДА, який, за даними слідства, вимагав хабарі у київських автоперевізників.

В ДБР кажуть, що справу  відкрили після звернення у квітні дружини військовослужбовця, яка керує фірмою чоловіка з перевезень. Жінка поскаржилась на системний тиск з боку чиновника та погрози розірвати чинний договір на пасажирські перевезення, якщо вона не погодиться на «співпрацю». За її словами, компанія мала кожного тижня передавати чиновнику через підконтрольну фірму 40 тисяч гривень за право роботи на маршруті.

Підприємця-посередника затримали одразу після отримання чергового «траншу» коштів, а вчора провели низку обшуків в керівництва управління. При цьому в ДБР зазначили, що перевіряють «можливу причетність керівництва чиновника до реалізації злочинної схеми».

Читайте також: У "Київтеплоенерго" провели обшуки у справі про привласнення та розтрату майна

Напередодні заступник Кличка Костянтин Усов підтвердив, що ДБР провело слідчі дії в його кабінеті та вилучило телефони, компʼютер та  особисті кошти. Він поскаржився, що в слідчих не було необхідної ухвали суду, але він максимально сприяв слідству.

Водночас мер Києва Віталій Кличко заявив, що частина кримінальних справ щодо діяльності співробітників КМДА «є політично мотивованими».