UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР проводить обшуки у приміщеннях столичних теплоелектростанцій

ТЕЦ готові співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію, але закликають правоохоронців діяти відповідно до закону й умов воєнного стану.

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури і перебувають в управлінні "Київтеплоенерго", повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Справа Державного бюро розслідувань не стосується безпосередньо діяльності КП "Київтеплоенерго". Ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцезнаходження енергооб’єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою", - сказано в інформації КМДА.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який надавав окупантам відомості про ТЕЦ Києва для обстрілів 

Також працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах. КП "Київтеплоенерго" наголошує, що обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла. Підприємство готове співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію, але закликає правоохоронців діяти відповідно до закону й умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, Росія постійно обстрілює об'єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Цієї зими, за інформацією голови Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, Україна вперше у світі збудувала фізичний захист енергооб'єктів та резервні схеми живлення.