UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР прийшло з обшуками до помічника Дубінського – ЗМІ

Правоохоронці проводять обшуки в рамках справи про виїзд підсанкційного депутата за кордон.

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до помічника народного депутата Олександра Дубінського, у якого також нещодавно ДБР проводило слідчі дії, передає «Суспільне» з посиланням на джерела. 

Вказано, що правоохоронці перевіряють обставини, пов’язані з виїздом Дубінського за кордон під час дії воєнного стану.

Кілька днів тому повідомлялося, що ДБР спільно зі Службою безпеки України проводять обшуки у народного депутата України, який під час війни виїхав за кордон під приводом супроводження батька на лікування, однак повернувся в країну значно пізніше за батька. Тоді в ДБР та СБУ не назвали імені депутата, однак ЗМІ зазначили, що йдеться про підсанкційного Олександра Дубінського.

Кримінальна справа відкрита за двома статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також: 1+1 намагається відбілити депутата Дубінського, що перебуває під санкціями США – рух "Чесно"

Нагадаємо, що Олександр Дубінський перебуває під американськими та українськими санкціями. У США він проходить в одній справі з Андрієм Деркачем про втручання у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року з приміткою, що є «частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу».

До парламенту Дубінський був обраний від партії «Слуга народу», однак із фракції виключений. За даними Руху Чесно,  з початку 2022 і до травня 2023 він пропустив 60% парламентських засідань.