UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР повідомило про підозру Геннадію Боголюбову та затримало його поплічника-прикордонника

Державне бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишньому співвласнику «Приватбанку» Геннадію Боголюбову, який нещодавно виїхав з України за підробленими документами, та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону.

В ДБР повідомили, що затримали начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» затримано.

За даними слідства, Боголюбов виїхав з України 24 червня у супроводі свого близького родича потягом «Київ — Хелм», хоча згідно з даними бази прикордонної служби України кордон не перетинав. Насправді ж він перетнув кордон із недійсним паспортом громадянина України, який фізично залишається в Україні.

В ДБР зазначили, що затриманий прикордонник особисто передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто перевірив купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Натомість при в’їзді в Польщу Боголюбов пред’явив польським прикордонникам вже свій особистий паспорт громадянина України.

«Олігарху та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років», - заявили в ДБР.

Що ж стосується прикордонника, то його арештували з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Як повідомляло ZN.UA, після виїзду з України Геннадій Боголюбов планує попросити політичного притулку у Великій Британії. При цьому він хоче розголосити інформацію про пропозицію хабаря у розмірі 100 млн дол. в обмін на «не відкриття» кримінальних проваджень проти нього в Україні. Чи є у нього докази цього факту - невідомо, але джерела ZN.UA підтверджують, що пропозиція пану Боголюбову дійсно надходила.

Згодом пресслужба Боголюбова в коментарі журналістам заявила, що він перетнув кордон України на виїзд на законних підставах, оскільки має 62 роки та п’ятеро неповнолітніх дітей.

Коментар ZN.UA

Якось уже ZN.UA вже викрило Геннадія Боголюбова на брехні. Коли Боголюбов заперечував новину про те, що він подав  документи на відновлення українського громадянства у 2019 році. Він заявив публічно, що ZN.UA бреше, однак потім інформація ZN.UA була підтверджена, оскільки позов проти Мінюсту США до Міжнародного центру врегулювання спорів у 2021-му було подано від громадянина України Геннадія Боголюбова.

Як зазначала раніше в своєму матеріалі Юлія Самаєва, Ігор Коломойський легко перетворює на стратегічну перевагу будь-які тактичні перемоги супротивників. Майже те ж саме можна сказати і про його багаторічного партнера Геннадія Боголюбова, який для слідства мав би бути якщо не співучасником, то ключовим свідком, але опинився поза усіма процесами. Чому, читайте в тексті «Коломойський — небезпечний як ніколи, навіть якщо вам здається інакше».