UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР арештувало майно білоруської компанії на 20 млн доларів

Мова йде про мінеральні добрива, які через Україну хотіли переправити за кордон.

У Миколаївській області працівники Державного бюро розслідувань на території морського порту виявили 188 вагонів із мінеральними добривами, яке належало державі-агресору, та арештували його.

«77 тисяч тон товару належали білоруській холдинговій компанії. Вартість майна разом з білоруськими вагонами складала близько 20 млн доларів США (понад 700 мільйонів гривень)», - розкрили деталі в ДБР.

Зокрема 65 тисяч тон добрив вже встигли перевантажити на українські судна, які мали переправити товар за кордон, однак не встигли через російське блокування Чорного моря.

Наразі слідчі ДБР арештували все майно в межах кримінального провадження стосовно зловживання службових осіб Миколаївської митниці, які сприяли незаконному переміщенню санаційних товарів через митний контроль. Розслідування триває.

Читайте також: Уряд заборонив експорт добрив з України

Зауважимо, що в ЄС планують полегшити конфіскацію майна, здобутого злочинним шляхом. Такі заходи планується поширити також на російських та білоруських олігархів та політиків, пов'язаних із війною Росії в Україні.