UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов зробив прогноз щодо нового піку захворюваності на ковід

Він підозрює, що зараз країна знаходиться на екваторі епідемії. 

В кінці жовтня або на початку листопада в Україні може бути зафіксовано новий пік захворюваності на коронавірус. Про це під час останнього брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє "Інтерфакс Україна"

"Система охорони здоров'я підготувалася так, що ми маємо 80 тисяч ліжко-місць, підготовлених для лікування наших громадян. За нашими прогнозами, пік захворюваності ми очікуємо на кінець цього місяця - початок наступного. Ми вважаємо, що загальна кількість хворих, які до того моменту перебуватимуть на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч. Це досить велике навантаження", - зауважив Данілов. 

Секретар РНБО також зробив припущення, що наразі наша країна знаходиться в середині епідемії. Він закликав журналістів допомагати Радбезу проводити інформаційну роботу серед населення. 

Читайте також: В КМДА прокоментували зупинку транспорту під час можливого локдауну

Нагадаємо, 14 вересня уряд оприлюднив нові правила карантину. Зміни торкнуться роботи громадських закладів у "жовтій" та "червоній" зонах і дії COVID-сертифікатів для вакцинованих.

У світі поширюється новий, більш заразний штам коронавірусу "Дельта". У ВООЗ фіксують початок нової хвилі пандемії. В Україні штам "Дельта" офіційно "з'явився" 23 червня.