UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов розповів подробиці інциденту з нападом на російське посольство у Львові

Зараз підозрюваний знаходиться під вартою. 

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що чоловік, який кілька днів тому кинув коктейль Молотова в посольство Росії у Львові - мешканець Горлівки. Під час вчорашнього брифінгу він уточнив, що зловмисник не має стосунку до будь-яких громадських рухів. 

"У Львові відбулася певна подія, коли суміш кидали в бік установи, яка має відношення до РФ. Наші всі служби дуже швидко відпрацювали це питання. Людина, яка це робила, не має стосунку до жодного руху, це людина з окупованих територій, безпосередньо – з міста Горлівки. Він затриманий, з ним відпрацьовують, - заявив Данілов. - Такі речі періодично трапляються, але МВС, СБУ, контррозвідка ці питання відпрацьовують".

Зі слів Данілова можна зробити висновок, що чоловік керувався особистими мотивами. 

Читайте також: Кинув «коктейль Молотова» у генконсульство РФ у Львові: правоохоронці затримали підозрюваного

Представники Нацполіції підтвердили УП, що чоловіка затримали. 

"Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, інцидент стався 24 грудня, у результаті ніхто не постраждав, а збитків диппредставництву не завдано. Українська поліція встановлює обставини події та проводить першочергові слідчі дії. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Міністерство закордонних справ Росії назвало інцидент терактом.