UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов розповів, чому неможливо було провести евакуацію населення до початку вторгнення Росії

Секретар РНБО заявив, що вивезення українців до безпечних місць ускладнювалося масштабністю наступу російських військ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів про умови евакуації населення, які склалися напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За його словами, забезпечити вивезення більшості громадян у безпечні місця фізично було неможливо.

В інтерв’ю «Українській правді» Данілов підкреслив, що незважаючи на готовність української влади до нападу з боку РФ, не було чіткого розуміння масштабності наступу ворога.

«Коли люди сидять і роздумують: «От, треба було евакуювати!»... Для цього треба було чітко розуміти, що це буде саме тут. Ми мали евакуювати всю країну, скажіть, будь ласка? От треба було евакуювати Бучу. Ну, добре. А Чернігів треба було евакуювати? А Суми треба було евакуювати? А Херсон? А Миколаїв? Люди, які це кажуть, вони просто не уявляють масштабів і не уявляють, в який спосіб все це працює. Інша справа, ми навіть уявити не могли, що росіяни будуть так поводитися з цивільним населенням. Це просто виходить за межі будь-якого здорового глузду», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Останній шанс: мешканців Луганщини закликали до евакуації

Також Данілов заявив, що Росія ще до початку війни планувала переселення українців до Сибіру.