UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов анонсував посилення карантину в Україні

За словами секретаря РНБО, більш жорсткі карантинні заходи будуть запроваджені вже найближчим часом.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про підготовку посилення карантину в Україні в зв'язку з пандемією COVID-19.

На брифінгу за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони ввечері в п'ятницю, 16 липня, Данілов заявив, що жорсткіші карантинні заходи буде запроваджено найближчим часом.

Про які саме заходи і терміни йдеться, секретар РНБО не уточнив.

Необхідність посилення протиепідемічних заходів Данилов пояснив тим, що масові заходи і поїздки людей з усієї країни на море створюють додаткові ризики поширення вірусу.

«У нас проходять великі масові заходи, такі як фестиваль Atlas Weekend. У нас сьогодні дуже багато людей відпочиває на морі. Ті люди, котрі сьогодні перебувають у скупченнях, перші в зоні ризику. Тому найближчим часом Кабмін за дорученням РНБО запровадить жорсткіші заходи», - пояснив секретар РНБО.

Читайте також: Велика Британія вийде з карантину 19 липня - Джонсон

У світі поширюється новий, більш заразний штам коронавірусу «Дельта». За словами голови Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедроса Гебреєсуса, цю мутацію виявлено вже в 98 країнах.

В Україні штам «Дельта» офіційно «з'явився» лише 23 червня. У відповідь на запитання ZN.UA очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, як його відомство готується протидіяти новому штаму.

16 червня, уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня та запровадив низку нововведень щодо правил перетину кордонну та епідзонування. Що вже відомо про новий штам коронавірусу, читайте у нашому матеріалі.