UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дані про момент аварії на шахті "Степова" стерли

Урядова комісія буде працювати до 6 квітня.

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що в системі безпеки УТАС була знищена вся інформація про момент аварії на шахті "Степова" у Львівській області. Про це він розповів на брифінгу за результатами чергового засідання урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті, пише "Укрінформ".

"Питання виникло і, я думаю, що окремо за результатами роботи урядової комісії робити висновки правоохоронні органи та проводити розслідування, чому при вибуху були знищені всі дані з системи УТАС, тому що остання інформація була в 7-30, а наступна інформація була тільки в 12-38, аварія сталася в 11-58", - сказав Зубко.

Він додав, що під час аварії в лаві "Степової" було тільки 156 кубів суміші замість необхідних 453, а сама система УТАС, яка повинна була повідомити про збільшення метану в повітрі і відключити всі енергозабезпечення шахти, не спрацювала.

Зубко зазначив, що урядова комісія буде працювати до 6 квітня, після чого передасть матеріали в правоохоронні органи.

Нагадаємо, що під час вибуху на шахті № 10 "Степова" в с. Глухів Сокальського району Львівської області загинули вісім осіб. Вибух стався 2 березня в 12:46 на горизонті 550 м. На шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці - 34 гірника. Рятувальники підняли на поверхню всіх гірників, які знаходилися в шахті.

Віце-прем'єр – глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубк заявив, що, найімовірніше, вибух на шахті "Степова" відбувся із-за проведених ремонтних робіт.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів має намір виділити сім'ям загиблих на шахті "Степова" по 500 тис. грн.