UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДАІ закликала пішоходів носити одяг зі світловідбивачами

Щоб у темний час доби в осінньо-зимовий період водії могли помітити пішоходів, ДАІ порекомендувала українцям носити одяг зі світловідбивними елементами.

В осінньо-зимовий період пішоходи зобов'язані вжити заходів для позначення себе на дорозі. Про це йдеться в заяві Управління Депатрамента ДАІ в Київській області.

За словами правоохоронців, основними причинами аварій, число яких збільшується в осінньо-зимовий період, є "скорочення світлового дня, перехід у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, перебування в нетверезому стані, погіршення погодних умов, а також недостатня видимість на автошляхах".

"Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки пішоходи зобов'язані вжити заходів для позначення себе на дорозі", - відзначили у ДАІ.

"Для створення умов безпечного руху" даішники радять використовувати "як елементи одягу, так і предмети, які несуть із собою".

"Ризик потрапити у небезпеку на дорозі зменшується, якщо речі містять світловідбиваючі елементи. Необхідними світловідбиваючими характеристиками відзначаються елементи одягу, взуття, рюкзаків, сумок тощо, які містять світловідбиваючі плівки".

У ДАІ пояснили, що водій автомобіля виявляє пішохода зі світловідбиваючими елементами зі значно більшої відстані порівняно з пішоходом без них. "При русі з ближнім світлом фар відстань збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, а при русі з дальнім світлом - відстань збільшується до 400 метрів. При застосуванні світлоповертального елемента ризик наїзду на пішохода знижується в 6-8 разів!" - відзначили у ДАІ. !zn

Читайте також:

ДАІ серйозно взялася за пішоходів і мотоциклістів

Азаров запропонував провести профілактичну роботу з п'яними чиновниками за кермом

Автомобілі без водіїв протестують на британських дорогах до кінця 2013 року