UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДАІ нагадала: з 1 жовтня на заміських дорогах автівки повинні їздити з увімкненими фарами

З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами має бути увімкнено денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності у конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

В Україні з 1 жовтня 2013 року на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар. Про це повідомляє прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

Згідно з пунктом 9.8 правил дорожнього руху, згідно з постановою Кабінету міністрів України від 11 лютого 2013 року №111 "Про внесення змін до правил дорожнього руху", які набули чинності 15 квітня цього року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами має бути увімкнено денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у ДАІ, основна мета цієї вимоги - зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на заміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається. !zn

Читайте також:

ДАІ поскаржилися на нестачу співробітників

З початку року в Україні ДАІ зловила 8 тисяч нетверезих водіїв

ДАІ тестує нову систему "листів щастя" водіям

Кабмін підтримав посилення штрафів для водіїв