UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК: На президентських виборах будуть 2784 міжнародних спостерігача

Зареєстровані міжнародні спостерігачі від 19 держав і 19 міжнародних організацій. Серед країн найбільше спостерігачів зареєстровані від Польщі, США та Литовської Республіки.

Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила реєстрацію міжнародних спостерігачів від міжнародних організацій і держав на вибори президента України, які пройдуть 25 травня. Про це стало відомо на засіданні комісії ЦВК.

Все було зареєстровано 2784 міжнародних спостерігачів від 19 держав і 19 міжнародних організацій.

зокрема, були зареєстровані спостерігачі від двох країн Північної Америки (Канада і США), 14 країн Європи (Польща, Чехія, Франция, Німеччина, Угорщина, Великобританія, Словаччина, Естонія, Литва, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Данія) та трьох країн Азії (Туреччина, Казахстан, Японія).

Серед країн найбільше спостерігачів зареєстровані від Республіки Польща (61), США (38) та Литовської Республіки (31).

Серед організацій найбільшу кількість спостерігачів зареєстровано від Бюро демократичних інститутів і прав людини/ОБСЄ - 1056 спостерігачів Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) - 382, Світового конгресу українців - 236, Українського конгресового комітету Америки" - 222, Канадської місії спостереження за виборами (CANEOM) - 157 і Парламентської асамблеї ОБСЄ - 156.

При цьому, ЦВК не зареєструвала спостерігачів від організацій Європейський обмін і Всесвітній союз казачих отаманів. Причиною відмови стали неправильний порядок подання та невідповідність всіх необхідних документів законами. !zn

Читайте також:

Офіційно: Обраний 25 травня президент буде мати п'ять років повноважень

Світовий конгрес українців направляє в Україну 230 міжнародних спостерігачів

Національний екзит-пол буде проведено в день виборів президента провідними соціологічними структурами