UA / RU
Підтримати ZN.ua

CNN: В Британії суттєво зросла кількість біженців з України, які змогли знайти роботу

Опитування також виявило, що мовний бар’єр теж трохи пом’якшився.

Опитування, яке провела Офіс національної статистики Великої Британії, зафіксовано значне збільшення кількості працевлаштованих українців, які приїхали в країну після початку вторгнення Росії.

CNN нагадує, що ще в червні британська служба опитала 9601 українця, більшість з яких прибули в країну за програмою спонсорства. А потім в період з 17 жовтня до 7 листопада були повторно зібрані відповіді 3148 людей.

Друге опитування показало, що 56% дорослих були працевлаштовані у Великій Британії. Хоча в червні таких було лише 19%. Також зросла кількість респондентів, які відповіли що говорять англійською мовою «вільно або досить добре». Якщо в червні таких було 44%, то восени вже 57%. Відсоток тих, хто сказав, що має «досить грошей, щоб забезпечувати себе і своїх рідних у наступні три місяці», теж збільшився - з 37% до 60%.

Читайте також: FT: У Європі назріває нова міграційна криза через наплив біженців, вони прибувають не лише з України

Однак, результати також показали, що половина опитаних українців поскаржилася на «труднощі з пошуком роботи» у Великій Британії. А 45% зізналися, що зіштовхнулися «з перешкодами в доступі до оренди житла». Більшість українців також відповіли, що в Британії вони працюють не в тій сфері, в якій працювали в Україні.

В Офісі національної статистики Великої Британії застерігають, що проведене дослідження «експериментальне». А це одназначає, що хоч статистика і офіційна, процедура її збору «все ще на етапі тестування». В службі також зауважили, що опитувння проводилося через інтернет або по телефону. І «дуже вірогідно», що далеко не всі українці, які отримали британські візи, отримали електронний лист з запрошенням пройти опитування.