UA / RU
Підтримати ZN.ua

Циклон принесе на вихідних сильні дощі з мокрим снігом

В Україні збережеться відносно тепла погода, дощі зміняться мокрим снігом. З понеділка можливе похолодання.

У суботу, 3 лютого, в західних областях України прогнозується дощ і мокрий сніг, на Закарпатті та Прикарпатті сильні опади, в горах – дуже сильний мокрий сніг, хуртовини, повідомляє Укргідрометцентр.

На решті території без опадів, лише вдень у північних областях невеликі опади переважно у вигляді дощу. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, у південних, східних областях та в Карпатах пориви 15-22 м/с.

Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 1-6° тепла, у південній частині 8-13° тепла.

У Києві без опадів, лише ввечері невеликий дощ. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 3-5° тепла.

У неділю, 4 лютого, у західних областях прогнозується мокрий сніг, хуртовини, вночі місцями сильні опади; на дорогах ожеледиця. Вітер південний (у західній частині північно-західний), 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

Температура протягом доби від 2° тепла до 3° морозу. У Вінницькій області і північних регіонах вночі очікується дощ, місцями сильний, вдень – також дощ з переходом в мокрий сніг, температура вночі та вдень 0-6° тепла. На решті території – дощі, температура протягом доби 5-10° тепла.

У Києві дощ з переходом в мокрий сніг. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень 2-4° тепла.

Згідно з попереднім прогнозом синоптиків, у понеділок, 5 лютого, в Києві встановиться морозна погода з нічною температурою до -10°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, середня температура повітря у Києві за півтора місяця нинішньої зими (грудень – половина січня) склала +1,1° вище кліматичної норми на 4,3°.