UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чверть переселенців хотіли б залишитись жити на Львівщині — соцопитування

Водночас лише 20% з них мають роботу.

Чверть переселенців у Львівській області хотіли б залишитися жити, або знайти роботу у містах регіону, ще 30% – можливо б розглянули таку перспективу, однак 41% – не мають таких намірів, йдеться в соціологічному опитуванні групи «Рейтинг».

Станом на зараз лише 19% внутрішніх переселенців працюють, 80% – не мають роботи. 39% тих, хто тимчасово безробітній, мають намір шукати роботу на Львівщині, аде 54% – такого наміру не мають.

У свою чергу, 39% місцевих мешканців позитивно ставляться до того, що частина переселенців могла б залишитися у місті для проживання та роботи. 36% ставляться до цього нейтрально і 22% – негативно.

Попри все, більше 80% як місцевих мешканців, так і переселенців готові терпіти матеріальні труднощі заради перемоги над Росією скільки буде потрібно.

75% опитаних жителів Львівщини не розглядають можливості виїзду закордон у випадку загострення воєнної ситуації у регіоні. Серед переселенців таких – 54%, при цьому що 62% переселенців – це жінки.

Читайте також: Жителі Львівщини більше бояться авіаударів та диверсій, ніж переселенці — соцопитування

Опитування проведено Соціологічною групою «Рейтинг» 13-23 травня у великих містах Львівщини серед постійних мешканців та переселенців. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів – мешканці міст області (Львів – 800, інші міста – 400). 800 респондентів – переселенці, розміщені у великих містах області (Львів – 400, інші міста – 400. Помилка репрезентативності дослідження:  не більше 2,8% - опитування містян,  не більше 3,5% - опитування переселенців.