UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Чуже не потрібно": у МЗС заявили, що Україна не зацікавлена у територіях Курської області

За словами речника відомства, операція має безпековий характер.

Речник МЗС Георгій Тихий заявив, що Україна не зацікавлена у тому, щоб "забирати" собі території РФ, у тому числі Курську область. Він підкреслив, що Київ хоче захистити своїх громадян, а операція ЗСУ не дає ворогу перекидати додаткові підрозділи на Схід та ускладнює йому логістику, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На відміну від РФ Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області, ми хочемо захистити життя своїх людей", — заявив речник МЗС на брифінгу.

Він нагадав, що лише з початку літа по Україні з Курської області росіяни завдали понад двох тисяч ударів. За словами Тихого, Києву не дають дозвіл на використання далекобійної зброї по РФ, тому ЗСУ здійснюють наземну операцію зі звільнення території, з якої агресор бʼє по Україні.

Читайте також: Росіяни можуть інсценувати масові розстріли цивільних у Курській області - СБУ

Також Тихий додав, що росіяни можуть робити провокації та перевдягатися в українську військову форму для того, щоб сфабрикувати порушення українськими захисниками міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації заявляли, що росіяни намагаються використати бої у Курській області для нових інформаційних атак проти України та звинуваченні українських захисників у нібито вчиненні воєнних злочинів. Також пропагандисти можуть використати близьке розташування Курської АЕС для нового ядерного шантажу світу та звинувачень у бік Києва.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що операція в Курській області має суто безпековий характер. Він нагадав, що історія правління російського президента Владіміра Путіна почалася з катастрофи підводного човна "Курськ", і фіналом для нього через 24 роки теж може стати Курськ.