UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чубаров просить прем'єра і Кабмін відкрити адмінкордон з Кримом

Голова Меджлісу закликав уряд переглянути розпорядження про зупинення діяльності КПВВ до кінця літа.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і Кабінет міністрів відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом і Севастополем, які закрили через карантин, повідомляється в його відкритому листі до членів Кабміну, опублікованому в Facebook.

У листі глава Меджлісу заявив, що «радикальні обмеження» на виїзд і в'їзд є необгрунтованими.

«Аналогічне ставлення влади до власних громадян, особливо що живуть на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, викликає обурення і дискредитацію уряду України, - написав він.

Чубаров вимагає від Кабміну відновити практику проведення системних консультацій і зустрічей між керівництвом уряду і Меджлісу кримськотатарського народу і внести зміни до свого рішення, щоб пункти пропуску відновили нормальну роботу.

Читайте також: Хто зможе перетнути адмінмежу з Кримом, попри закриття КПВВ: роз’яснення

8 серпня Кабмін вирішив до кінця літа призупинити роботу КПВВ на адмінкордоні з окупованих Кримом. Рішення направлено на запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Обмеження діятимуть з 8:00 9 серпня до 8:00