UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чотири області мають посилити карантинні обмеження

В них спостерігаються високі показники захворюваності COVID-19.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила посилити карантинні заходи у чотирьох областях, в яких де фіксується великі спалахи захворюваності на COVID-19, інформує Урядовий портал.

Зазначається, що Чернігівській, Львівській, Рівненській та Житомирській областям доручили посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм і збільшити ліжковий фонд.. Окрім цього, потрібно ввести  додаткові карантинні обмеження на території об'єднаних територіальних громад, в яких фіксуються найбільші спалахи COVID-19.

Першим регіоном України, який потрапив до «червоної зони» карантину під час осінньої хвилі ковіду стала Херсонщина (з 15 жовтня). За нею туди потрапили Запорізька, Одеська, Донецька і Дніпропетровська області (з 18 жовтня). З 23 жовтня Сумська область також перебуватиме у "червоній" зоні.

Попри складну епідемічну ситуацію, Україна поки що не планує запроваджувати локдаун, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Комаровський та Істребін прокоментували критичну ситуацію з коронавірусом в Україні

Однак його альтернативою може бути лише прискорення темпів вакцинації, наголошує президент Володимир Зеленський, оскільки вітчизняна система охорони здоров’я не зможе витримати різкого зростання кількості хворих.