UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чорновол призупинила "оперативні заходи" свого комітету до прийняття закону про його діяльність

Чорновол пояснила, що зараз фіксуються факти "мародерства бізнесу" під прикриттям її ім'ям або Антикорупційного комітету.

Антикорупційний комітет оголошує про введення мораторію на будь-які "оперативні заходи" до прийняття Верховною Радою відповідного законодавства про Антикорупційне бюро, заявила урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол.

На брифінгу у п'ятницю, 28 березня вона пояснила, що зараз фіксують факти "мародерства бізнесу" під прикриттям її ім'ям або Антикорупційного комітету. "У мене сьогодні немає жодних повноважень, і якщо хтось говорить, що він представляє інтереси Антикорупційного комітету, то це неправда", - сказала Чорновол.

"Тому ми вирішили, що зараз, незважаючи на значні вимоги суспільства, накладаємо мораторій на будь-які дії - до появи законного інструменту, до появи організації, яка буде називатися Антикорупційним бюро і буде діяти тільки в правовому полі, розслідуючи факти корупції", - додала урядовий уповноважений.

Вона пояснила, що оперативні заходи не будуть проводити до появи відповідного законодавства.

За її словами, в середу у Верховній Раді України буде представлено варіант закону про Антикорупційне бюро, після чого його винесуть на громадське та експертне обговорення. У цьому законі буде прописано питання, якими буде займатися Бюро, проте вже зараз передбачається, що Бюро буде розслідувати питання "топ-корупції" - дії високопоставлених чиновників і організованих злочинних груп.

Також планується прописати повноваження співпраці з міжнародними структурами, щоб "повертати вкрадені в України гроші".

Що стосується підпорядкування, то, на думку Чорновол, доцільним буде пряме підпорядкування Антикорупційного бюро президентові України. !zn

Читайте також:

СБУ провела обшук у банку, пов'язаному з екс-главою МВС Захарченком

Яценюк дав розпорядження за два тижні закрити всі "дірки" на митниці

Аваков анонсував гучні викриття корупції у нафтогазовій галузі