UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чорнобильську АЕС "замінували": підозрюють сталкерів

Закрито всі КПП до Чорнобильської зони.

На електронну пошту Чорнобильської АЕС від невідомої особи надійшло повідомлення, що на території станції закладено вибуховий предмет.

Про це йдеться в повідомленні члена громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження Ярослава Ємельяненко в Facebook.

На станції відзначили, що подібного змісту повідомлення надходять до них вже не вперше.

Проте, на ЧАЕС оголосили режим аварійної готовності - виконані необхідні заходи щодо захисту персоналу, виконуються заплановані заходи щодо запобігання терористичної загрози.

Також в середу через анонімне повідомлення про замінування ЧАЕС все КПП Чорнобильської зони закрили на в'їзд.

Анонімне повідомлення про "замінування ЧАЕС" надійшло на лінію "102".

Читайте також: Окупанти дистанційно замінували території під Авдіївкою

"На цей час відпрацьовуються заходи безпеки, перекриті всі КПП Чорнобильської зони на в'їзд. Це пригальмувало роботу підприємств Чорнобильської зони", - написав Ємельяненко.

За його словами, сотні туристів змушені очікувати завершення заходів з безпеки.

"Зазвичай так" розважаються "сталкери. Я припускаю, що це може бути прямо пов'язане з останніми змінами законодавства про криміналізацію статті за нелегальне проникнення в зону відчуження", - додав він.

Раніше співробітники Державної прикордонної служби України відділу "Іванків" Житомирського загону спільно з поліцією затримали в Київській області трьох осіб, які пробиралися в зону відчуження, повідомила пресслужба ДПСУ.

Також раніше повідомлялося, що роботу Центрального і Південного залізничних вокзалів Києва обмежили - надійшло повідомлення про мінування об'єктів.