UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чорнобаївка. Глава остання? Знімки супутника свідчать про те, що окупанти вивезли техніку з аеродрому

Ця зона вже стала прифронтовою, позаяк з лінією зіткнення її розділяє лише 20 км. 

© Twitter/Tim Ehrhart
© Twitter/Tim Ehrhart
© Twitter/Tim Ehrhart
© Twitter/Tim Ehrhart

Російські окупанти вивезли техніку з аеродрому в Чорнобаївці, що під Херсоном. Про це у своєму мікроблозі у Twitter повідомив OSINT-аналітик Тім Ерхарт, опублікувавши також підтвердження цього - супутникові знімки компанії SatelLogic за 27 жовтня. 

На цих фото видно покинуті окопи на переритому аеродромі. В них росіяни намагалися заховати свою техніку від ударів ЗСУ. 

Також аеродром у Чорнобаївці був важливим командним пунктом окупантів. Там дислокувалися 22 армійський корпус, 7 десантно-штурмова дивізія, 127 окрема бригада розвідки та 20 мотострілецька дивізія. 

У Defense Express пояснюють, що кожен з виритих окопів був розрахований на те, аби заховати там машину зв'язку чи КШМ на базі КамАЗа. Укріплення ці почали будувати ще в березні. 

"Таким чином, з Чорнобаївки остаточно був виведений штаб командування угрупування та, вочевидь, виведено, як мінімум, частину підрозділів, які займались охороною об'єкта, - повідомляють у DE. - І загалом на наявних знімках аеродром виглядає повністю покинутим. Але, на жаль, назвати точну дату виведення військ з аеродрому доволі важко". 

Варто зауважити, що від Чорнобаївки до лінії зіткнення залишилося лише 20 км. Тож доволі ймовірно, що деякі окупанти дійсно залишили зону, яка вже стала прифронтовою. 

Читайте також: ЗСУ знищили два російські "Смерчі" біля Чорнобаївки – депутат

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що дощова погода сповільнила просування ЗСУ в Херсонській області, та наші захисники на півдні вдало використовують тактику малих кроків. Він додав, що Сили оборони контролюють усі мости в Херсоні, тож російські окупанти не зможуть втекти. 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що війна, яку проти України почала Росія, повинна закінчитися до літа. Він також зауважив, що до зими ЗСУ ще здобудуть масштабні перемоги. Ймовірно, це буде звільнення міста Херсон. Впевненість в цьому підсилює й те, що командувач окупаційних військ РФ в Україні генерал Сєргєй Суровікін підтвердив, що ситуацію на фронті, в тому числі й на херсонському напрямку, можна схарактеризувати як напружену.