UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловіку, який погрожував підірвати Кабмін, призначать психіатричну експертизу

Справу за фактом погроз підриву відкрили за чотирма статтями.

Чоловіку, який погрожував підірвати будівлю уряду, призначать психіатричну експертизу, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Голова МВС зазначив, що в АТО чоловік був сапером.

“Правопорушник, який сьогодні намагався вдертися з гранатою до будівлі КМУ, здався поліції після перемовин зі своїм товаришем. Він затриманий. Надалі з ним будуть проведені слідчі дії, в тому числі  призначено  психіатричну експертизу”, - написав Монастирський.

За його словами, у ході слідства має стати зрозуміло, що спонукало чоловіка взяти до рук гранату та піти до Кабміну. Монастирський зазначив, що затриманий є ветераном АТО та сапером за спеціальністю.

“Граната в його руках була бойовою. У випадку підриву могли загинути і травмуватися люди”, - додав Монастирський.

Читайте також: Пройшов горнило бойових дій: що відомо про чоловіка, який хотів підірвати Кабмін, та що йому за це загрожує

Про інцидент з погрозами вибуху стало відомо 4 серпня близько 10:45. На своїй сторінці в Facebook голова правління ГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук опублікував відео, на якому чоловік входить в будівлю Кабміну та обіцяє підірвати. 

Об 11:22 правоохоронці почали спецоперацію із затримання чоловіка. За кілька хвилин стало відомо, що його вже затримали.

Правоохоронці відкрили справу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).