UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловіку, який погрожував підірвати Кабмін, повідомили про підозру

Зараз вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу.

Чоловіку, який погрожував підірвати будівлю Кабінету міністрів, повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомили у прокуратурі Києва.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 43-річному чоловіку, який вчора захопив приміщення Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 12/2, утримував людей та погрожував підірвати себе гранатою. Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю)”, - йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу. У прокуратурі зазначили, що мотиви та обставини вчинення злочину встановлюються.

Читайте також: Чоловіку, який погрожував підірвати Кабмін, призначать психіатричну експертизу

Про інцидент з погрозою вибуху стало відомо 4 серпня близько 10:45. На своїй сторінці в Facebook голова правління ГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук опублікував відео, на якому чоловік входить в будівлю Кабміну та обіцяє підірвати. 

Об 11:22 правоохоронці почали спецоперацію із затримання чоловіка. За кілька хвилин стало відомо, що його вже затримали.

Спочатку повідомлялося, що правоохоронці відкрили справу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).