UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловіку, який підірвав гранату у центрі Миколаєва, загрожує до 15 років ув’язнення

Внаслідок вибуху травмувалась жінка, що йшла повз, і сам зловмисник.

Чоловікові, який підірвав гранату прямісінько посеред вулиці у центрі Миколаєва, повідомили про підозру – йому загрожує до 15 років ув’язнення. Про це повідомила пресслужба Нацполіції у Миколаївській області.

Подія трапилася близько 20:00 28 квітня трапилась на проспекті Центральному в районі будинку №21.

«На місці події правоохоронці встановили, що між 59-річним чоловіком, який перебував у стані сп’яніння, та місцевим мешканцем відбувся словесний конфлікт. Після чого зловмисник дістав із кишені гранату та кинув її. Внаслідок вибуху травмувань зазнала 51-річна жінка, яка проходила неподалік, та сам зловмисник», – цитує пресслужба Нацполіції у Миколаївській області заступника начальника ГУНП Едуарда Соловйова.

Обох доставили до лікарні з тілесними ушкодженнями. П’яного чоловіка після того, як йому надали допомогу, затримали.

За погодженням із прокуратурою слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочинів одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: замах на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Читайте також: На Харківщині чоловік кинув гранату під авто з людьми і на подвір'я сусідів. Є постраждалі

Нагадаємо, 21 квітня житель Кривого Рогу на Дніпропетровщині зачинився у будинку та погрожував підірвати гранату. Причина такого вчинку – відчай: у його матері, нібито, нещодавно згорів будинок, крім того, він не має коштів на її лікування. Потім повідомили про затримання чоловіка, шляхом перемовин правоохоронці вмовили його добровільно передати боєприпас та здатись.