UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловік намагався закинути наркотики в СІЗО за допомогою квадрокоптера - поліція

На час затримання наркокур'єра перебував у розшуку.

© Національна поліція м.Києва
© Національна поліція м.Києва
© Національна поліція м.Києва
© Національна поліція м.Києва

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який за допомогою квадрокоптера намагався переслати наркотики затриманим в СІЗО, повідомляє відділ комунікації поліції столиці.
У понеділок, під час патрулювання території поблизу СІЗО на вулиці Дегтярівській поліцейські помітили підозрілого чоловіка. Під час перевірки у нього виявили квадрокоптер і речовини, схожі на наркотичні.

Правоохоронці з'ясували, що, затриманий за допомогою квадрокоптера намагався перекинути наркотики на територію СІЗО. У нього вилучили дрон, мобільний телефон, більше 40 пакетів з ймовірно наркотичною речовиною та кілька пластинок з таблетками.

У поліції встановили, що чоловік раніше неодноразово судимий за вчинення різних майнових злочинів: крадіжки, шахрайства, незаконне заволодіння автотранспортом та наркозлочини. Крім того, на час затримання він знаходився в розшуку поліцією Київської області за вчинення злочину, пов'язаного з незаконним обігом наркотиків.

Слідчі готують зловмисникові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: У ВИШІ Львова організували нарколабораторію, де варили метадон

 

Раніше повідомлялося про те, що в Україні в контейнері з бананами з Еквадору намагалися ввести рекордну партію кокаїну. в контейнері оперативні співробітники виявили 100 розфасованих брикетів з кокаїном, вагою близько 112 кг. За даними ДПСУ, вартість такої кількості наркотиків на тіньовому ринку становить понад 17 млн ​​доларів США.