UA / RU
Підтримати ZN.ua

Член організації "Ніхто, крім нас" підозрюється в приховуванні злочинів "Беркута" під час Євромайдану

За словами джерела DT.UA, ця людина причетна до вивезення з Майдану екс-співробітників "Беркута". Підозрюваний не затриманий, оскільки інкримінована йому стаття цього не дозволяє.

Правоохоронні органи підозрюють члена громадської організації "Ніхто, крім нас" у приховуванні злочинів співробітників "Беркута" проти учасників Евромайдана.

Як повідомив DT.UA джерело серед правоохоронців, дійсний член цієї організації став фігурантом обшуку, під час якого на дні ставка в Голосіївському районі Києва було знайдено зброю, з якої співробітники "чорної роти" Беркута могли розстрілювати протестувальників.

За словами джерела, інформація про те, що цей чоловік причетний до вивезення з Майдану екс-співробітників "Беркута", також отримала підтвердження.

"На даний момент підозра пред'явлена лише одному члену організації "Ніхто крім нас". Йому інкримінують ст. 396 КК , це - приховування злочину", - сказав співрозмовник, додавши, що підозрюванийне затриманий, оскільки в даному випадку закон цього не дозволяє.

Як відомо, 14 липня представники департаменту спецрасследлваний ГПУ, в результаті обшуків знайшли на дні одного з ставків Голосіївського району Києва залишки гвинтівки, з якої, за припущенням Генпрокурора Юрія Луценка, співробітник "чорної роти" Беркута стріляв по протестуючих біля Жовтневого палацу. Там же були знайдені деякі фрагменти автоматів.

Як повідомлялося, на початку липня Святошинський районний суд закінчив вивчення балістичних експертиз у справі п'ятьох екс-беркутівців про розстріл 48 учасників Майдану, які, за словами представника ГПУ, підтверджують причетність обвинувачених беркутівців до злочину.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Евромайдана читайте у статті Євгенії Закревської "Зворотній бік очевидності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".