UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадовців УЗ підозрюють у привласненні 33 млн грн

Посадовці вигадали схему з присвоєння коштів за ненадані послуги.

© ДФСУ / Facebook
© ДФСУ / Facebook
© ДФСУ / Facebook

Податкова міліція викрила співробітників філії "Південно - Західної залізниці" АТ "Укрзалізниця" в зловживанні службовим становищем і розтратою коштів на суму в розмірі майже 33 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Відзначається, що одне підприємство документально відобразило реалізацію на адресу філії «Південно - Західна залізниця» гальмівних дисків, послуг зі збирання двигуна, заміни фільтрів, демонтажу труб на суму майже 33 млн гривень, а фактичне придбання не провадилося.

Аналізуючи фінансово-господарську діяльність підприємства-підрядника, ДФС встановила, що в 2019 році підприємство купувало виключно продукти харчування, будівельні матеріали, що підтверджує відсутність можливостей з постачання необхідних ТМЦ.

Фактично, філія «Південно - Західна залізниця», здійснюючи свою фінансово-господарську діяльність, оприбуткувала в свій бухгалтерський баланс раніше вже списані і реконструйовані власними силами гальмівні диски, відбивши їх фіктивне придбання від згаданого суб'єкта. В результаті злочинної схеми грошові кошти були безпідставно переведені на банківські рахунки підприємства-підрядника. В результаті бюджет недоотримав майже 6 млн грн.

За результатами санкціонованих обшуків було встановлено та вилучено бухгалтерську документацію, журнали - ордера, в яких відбивається факт придбання ТМЦ та послуг в фіктивного підприємства на суму майже 33 мільйони гривень", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Читайте також: Ранкові обшуки в "Київавтодорі" пов'язані з розкраданням понад 110 млн гривень

Раніше повідомлялося про те, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування у справі про заподіяння майже 103 млн грн збитків АТ «Укрзалізниця» під час закупівлі дизельного палива.

18 травня 2021 року фігурантам справи було повідомлено про підозру.

Відзначається, що ця справа є четвертим епізодом викритої детективами НАБУ корупційної схеми, яка діяла в 2015-2017 роках на «Укрзалізниці» «за участю однієї і тієї ж комерційної компанії з продажу нафтопродуктів.

Детальніше про схеми корупції в "Укрзалізниці" читайте в статті Володимира Доценка"Рада вивела з Prozorro ще й багатомільярдний контракт «Укрзалізниці»"