UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чиновники "Укрзалізниці" закупили бракованих запчастин на 100 мільйонів гривень – СБУ

Співробітники спецслужб проводять обшуки в структурних підрозділах УЗ.

Служба безпеки України викрила злочинну схему закупівлі неякісних запчастин на суму понад 100 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що угоду організували представники комерційних структур за "підтримки" посадових осіб начальницького складу Укрзалізниці.

Повідомляється, що продукція не відповідала встановленим характеристикам, була з явними ознаками попереднього використання.

ssu.gov.ua

Крім того, частина запчастин, за версією слідства, виготовлена кустарним способом, а частина - викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі.

ssu.gov.ua

Згідно з висновком експертів, експлуатація такого обладнання на рухомому складі Укрзалізниці призводила до системних поломок і надзвичайних подій.

Правоохоронці проводять обшуки в структурних підрозділах, виробничих і офісних приміщеннях АТ "Укрзалізниці". а також в місцях проживання фігурантів одночасно у 5 регіонах України.

Читайте також: Низький темп економічного зростання – загроза для України

У понеділок повідомлялося, що екс-керівникам УЗ оголосили підозру через видобуток граніту в кар'єрі, який належить компанії. Збиток державі правоохоронці оцінили в більш ніж 850 мільйонів гривень.

У квітні Служба безпеки України викрила розкрадання понад 2 мільйонів гривень під час тендерних закупівель запасних частин для рухомого складу "Укрзалізниці" на Дніпропетровщині.