UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чиновники Солом'янського району Києва підозрюються в привласненні коштів

Правоохоронці провели обшуки.

У Києві відбулися обшуки у справі про розкрадання коштів на ремонт асфальтового покриття прибудинкових територій, а також внутрішньоквартальних проїздів Солом'янського району столиці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у своєму Telegram-каналі.

Розслідування проводить Солом'янська окружна прокуратура Києва спільно з головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ і СО Солом'янського УП ГУ Нацполіціі в м.Києві. Мова про кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, виділених на капітальний ремонт доріг (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Посадові особи управління житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації уклали договори з підприємством щодо капітального ремонту. Після закінчення робіт були складені та підписані акти приймання виконаних робіт, на підставі яких управління перерахувало кошти.

Керівник підрядної організації в ці акти вніс відомості з завищенням обсягів та вартості виконаних робіт.

Читайте також: Кличко назвав обшуки на підприємствах, які підозрюються в розкраданні, тиском на київську владу — відео

Сума збитків, завданих місцевому бюджету, становить майже 1,3 млн грн.

На підставі постанов суду за місцем проживання підозрюваних були проведені обшуки.

Раніше заступнику керівника Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд КМДА прокуратура міста Києва ставить службову недбалість, а підряднику проведення робіт - розкрадання коштів.

За інформацією київської прокуратури, обидва фігуранти привласнили 4,5 мільйона гривень, які призначалися на проведення робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського моста. Суть злочину в тому, що були заплачені гроші за роботи, які ніхто не виконував.

Виконувач обов'язків керівника дирекції, який зараз є заступником начальника комунального підприємства, в липні 2020 року підписав акт приймання виконаних робіт.

Столична прокуратура 16 серпня влаштувала обшуки в Київській міській державній адміністрації (КМДА) за підозрою в привласненні грошей на будівництві Подільського моста через Дніпро.