UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чиновники Держгеокадастру мали намір привласнити землі на 4,5 млн грн: постраждали учасники АТО/ООС

Документи були оформлені на 150 гектар землі.

Співробітники СБУ викрили махінацію колишніх і нинішніх чиновників Держгеокадастру в Донецькій області.

Чиновники вивели з власності України понад 150 гектарів землі, що згідно ринкової вартості становить понад 4,5 млн гривень, повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисники вносили неправдиві дані учасників АТО/ООС, без їх відома, у відповідну базу Держгеокадастру, а потім передавали виділені земельні ділянки третім особам.

Були проведені обшуки в робочих кабінетах фігурантів розслідування і за місцями їх проживання в Краматорську і Маріуполі. Була вилучена комп'ютерна техніка і документація, яка свідчила про незаконне відчуження земель.

Читайте також: Зеленський підписав закон щодо продажу земельних ділянок через е-аукціони

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 362, ч. 2 ст. 363 КК.

Зараз досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної схеми триває.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім директорам Шацького національного природного парку.

Колишні співробітники національного парку в різні проміжки часу допустили на території незаконну вирубку лісу на загальну суму понад 16 млн грн.

Також повідомлялося, що колишній керівник "Украгролізингу" підозрюється в привласненні державних коштів. Разом з екскерівником приватної компанії чиновник уклав договір, за яким держпідприємство незаконно надав кредит в 5,7 млн гривень.