UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи будуть розсилати повістки через “Резерв+”: пояснення від Міноборони

У відомстві кажуть, що наразі не розробляють такий функціонал.

Через мобільний застосунок “Резерв+” наразі не планується розсилати повістки військовозобов'язаним українцям. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

За її словами, зараз не ведеться робота над таким функціоналом.

“Тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через застосунок "Резерв+" не розсилаються. І поки що не плануються”, – сказала Черногоренко.

Крім того заступниця міністра поінформувала, що з 18 травня свої дані вже оновили 1,25 мільйона військовозобов’язаних українців. З них 1,170 мільйона зробили це через застосунок “Резерв+”.

Читайте також: Міноборони запевнило, що зламати "Резерв+" неможливо

Раніше Міністерство оборони України представило мобільний застосунок «Резерв+», через який військовозобов’язані можуть оновити облікові дані – номер телефону, адресу проживання та адресу електронної пошти. Застосунок доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня – у день набуття чинності нових норм закону про мобілізацію.

Нагадаємо, що Кабмін визначив, яким чином надсилатимуть повістки тим особам, які не оновлять свої дані у двомісячний строк.