UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи буде нова хвиля мобілізації? В ЗСУ відповіли

У війську наразі працюють відповідно до плану, в який вже враховано всі показники, в тому числі й російська мобілізація. 

В Україні наразі зменшилася кількість людей, яких призивають на службу, проте це не є свідченням того, що після Нового року буде нова хвиля мобілізації. Про це під час брифінгу заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, додаючи, що від 24 лютого, коли тільки було підписано указ, не було ніяких хвиль мобілізації. 

"Так, дійсно, на першому етапі більше людей було призвано, потім темпи постійно знижувалися, зараз вони на набагато нижчому рівні ніж на початку", - сказав Горбач.

Він пояснив, що кількість людей, яких призивають на службу, залежить від ситуації на фронті. Мобілізація здійснюється планово, а всі показники щодо кількості особового складу прораховують у Генштабі.

"Говорити, що після Нового року буде чергова хвиля не можна. Всі фактори, які впливають, давно враховані. І той фактор, що в Росії пройшла мобілізація і по заявках призвано від 200 до 300 тисяч громадян, все давно врахована. Зараз ми працюємо відповідно за планом і ніяких хвиль не передбачається, - додав він. - Ми як до Нового року призиваємо, так будемо призивати і після Нового року. Можливо, будуть якісь корегування в планах, але наперед все прораховано". 

Читайте також: У Міноборони зробили прогноз щодо нової хвилі мобілізації: "Ті, хто воює зараз, потребують заміни"

Нагадаємо, ВР продовжила дію воєнного стану на 90 днів - до 19 лютого 2023 року. "За" відповідне рішення проголосували 294 депутати.